Vervoerder VMNN vestigt aandacht op duurzaamheid

Assen

Vandaag, maandag 29 augustus is de eerste schooldag na de zomervakantie in het noorden van Nederland.

Voor de 500 medewerkers van Vervoersmanagement Noord-Nederland (VMNN) is het ook een belangrijke dag. Zij brengen de leerlingen, die gebruik maken van hun diensten, niet alleen naar de juiste locaties maar zetten hen op deze dag in het zonnetje met een mini-windmolen, die werkt op zonne-energie. Schoolgaande jongeren zijn een belangrijke doelgroep voor VMNN. ‘We vervoeren heel veel leerlingen in opdracht van uiteenlopende opdrachtgevers’, vertelt directeur Bert Jakobs. ‘De jeugd heeft de toekomst en duurzaamheid is een belangrijk thema in de wereld en daarmee ook voor ons. Met de start van het nieuwe schooljaar willen we hierop de aandacht vestigen en hen tevens helpen van die eerste ‘wendag’ een leuke dag te maken.’ Slimme vervoersoplossingen Het windmolentje draait op zonne-energie, een van de energiebronnen die steeds slimmer ingezet wordt. VMNN is ook actief met dit thema binnen de eigen organisatie. Jakobs: ‘Door met onze opdrachtgevers constant te kijken naar verbeteringen komen we tot slimme vervoersoplossingen, die minder belastend zijn voor het milieu. Denk o.a. aan de inzet van minder busjes door planningen aan te passen en onze huidige proef met gasauto’s. Er ligt weer een mooi jaar voor ons om dit verder uit te werken. Nieuw schooljaar, nieuwe energie!’

Auteur

Albert-Jan Garama