OTMV Verenigings Kampioenschap Ploegen in Eext

Assen

De Oude Trekker en Motoren Vereniging heeft zaterdag 3 september haar verenigingskampioenschap in Eext. Ruim 80 oldtimer tractoren en ploegen uit het hele land zullen deze dag strijden om de titel.

Alle vaak keurig gerestaureerde tractoren en bijbehorende ploegen zijn minimaal 25 jaar oud en er zullen zeker combinaties verschijnen die meer dan 50 jaar geleden werden gebruikt om de akkers te ploegen dan wel de gronden te ontginnen. Enkele daarvan zijn nog in originele staat en rijden op ijzeren wielen. Het evenement vindt plaats aan de Kerkweg en de Walakker in Eext. De wedstrijd begint om plm. 10.30 uur en zal duren tot 15.30 uur. Daarna is het zaak voor de deskundige jury om alle geploegde velden te beoordelen op 10 verschillende onderdelen. De prijsuitreiking vindt plaats om ongeveer 16.30 uur. De winnaars van dit verenigingskampioenschap mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap van de Ploeg Vereniging Nederland en dit kan weer de opstap zijn naar een deelname aan het Europese Kampioenschap. Voor alle deelnemers is dit dus een hele belangrijke wedstrijd en er zal dus weer gestreden worden om het scherpst van de “ploeg” snede.

Auteur

Albert-Jan Garama