Joanne Greving wint Maestro-competitie Drents Vakantie Orkest

Assen

Predikante Joanne Greving won de Mais & Stro Trofee tijdens het concert waarmee het Drents Vakantie Orkest het concertweekend in Westerbork afsloot in Zaal Meursinge.

Haar passie en haar verbinding met de 80 muzikanten gaven de doorslag voor de deskundige jury. Juryleden waren de bekende componist-dirigenten Jacob de Haan en Bert Appermont en hadden zelf de avond ervoor ‘het goede voorbeeld gegeven’ tijdens een goed bezocht Galaconcert in de Voorhof, met o.a. de Nederlandse premiere van The White Stone van Jacob de Haan en een unieke uitvoering van Morning Star Variations van Bert Appermont, met orgelbegeleiding. Het projectorkest, georganiseerd door Stichting Betoeterd, bestond uit leden van uiteenlopende amateurverenigingen en clubs uit Drenthe, Groningen en Friesland en stond 8 weken lang onder leiding van Johan Gerkes (Hijken) en Thom Zigterman (Akkrum). Foto Wiebe Veenstra.

Auteur

Albert-Jan Garama