Traditionele trouwerij start van Monumentendagen in Midden-Drenthe

BEILEN

De Open Monumentendagen in Midden-Drenthe worden dit jaar op bijzondere wijze geopend. Op zaterdagochtend 10 september is er een trouwerij in de Stefanuskerk te Beilen in de sfeer van 100 jaar terug.

Tijdens de trouwerij in de monumentale Stefanuskerk in Beilen kunnen bezoekers ervaren hoe een huwelijk in het verleden werd voltrokken. Wethouder Bent is blij met deze trouwerij: ,,Ieder jaar proberen we zo veel mogelijk bezoekers te trekken naar de Open Monumentendagen omdat we veel waarde hechten aan ons cultureel erfgoed. Ik verheug me op veel belangstelling tijdens het huwelijk. Zo’n kans krijg je niet vaak, daarom hoop ik dat veel mensen dit moment aangrijpen om de Stefanuskerk van binnen te bekijken en de voorstelling mee te beleven.” Opening Vanaf 11:15 vertrekt de trouwstoet, compleet met paard en wagen, vanaf het plein voor het gemeentehuis richting de kerk. Om 11:45 uur begint de trouwplechtigheid die wordt verzorgd door Cultuur Historische Vereniging Dwingels Eigen. Daarna opent wethouder Gert Jan Bent officieel de Open Monumentendagen in Midden-Drenthe. Open Monumentendagen Dit jaar doen 14 monumenten mee aan de Open Monumentendagen die plaatsvinden op zaterdag 10 en zondag 11 september 2016. Het thema is dit jaar ‘iconen en symbolen’. Op www.middendrenthe.nl is meer informatie te vinden, evenals op de landelijke site www.openmonumentendag.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama