Galerie KUNST B&V en Kunsttuin Schild van het Oosten exposeren Nieuwe Natuur

YDE

In het kader van Nieuwe Natuur zijn in de maand september activiteiten georganiseerd door Kunstenaarsvereniging VanTyNaarLo (VTNL) rond het thema Aarde.

Van 2 tot en met 18 september op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 – 17.00 uur tonen zeven kunstenaars van VTNL in Galerie KUNST B&V aan de Norgerweg 153 te Yde hun opvatting over Onze aarde, onze grond. Kitty Boon benadert in een film en foto's alles wat aards is op poëtische wijze. Mirjam Kerstholt maakt dieren van porselein als vanzelfsprekende bewoners van onze aarde. Anette Ebert-Westerhuis beitelt en schaaft aan een stuk hout net zo lang tot er een menselijk wezen te voorschijn komt. Maya Vermeulen weet hoe ze uit 'materiaal van eigen bodem' bloemen tovert. Ryan Horstman kan uit wol autonome vormen vilten. Diek Boerman benadert haar 'eigen grond' lyrisch abstract in ei tempera panelen en tekeningen. Hieke Veenstra creëert van turf en zand nieuwe velden. Kunsttuin Schild van het Oosten, Duinkampen 23 te Paterswolde organiseert een labyrinth wandeling, een muzikale voorstelling met Klaas Bil, een expositie en een workshop 'het schrijven van een Haiku' door Bernhard van Loon. Ook hier is het centrale thema Aarde. Wim Peters geeft zijn unieke, inspirerende kijk op de natuur. Dit alles is te beleven op woensdag 7 en zondag 18 september van 14.00 tot 17.00 uur. Opgave bij Klaas Bil tel.050-5271729 of mail: bilkunst@gmail.com Tevens is in de Zonnekamer van de Kunsttuin een expositie te zien met werken van Klaas Bil, Bernhard van Loon, Wim Peters, Hieke Veenstra, Jeanette Wagenborg op 6, 7, 17 en 18 september van 14.00 tot 17.00 uur. Nieuwe Natuur ‘Aarde’ wordt feestelijk geopend op vrijdag 2 september om 16.00 uur in Galerie KUNST B&V, Norgerweg 153 te Yde door de kunstenaars en Klaas Bil met een muziek performance.

Auteur

Albert-Jan Garama