Reünie Mariekeschool Orvelte

ORVELTE

In Orvelte is zaterdag 10 september een reünie van de Mariekeschool (1961-1985).

De Mariekeschool aan de Schoolstraat in Orvelte was jaren een begrip in het dorp en omstreken. Vanwege de kleine gemeenschap was de school vaak ook de locatie waar de hele gemeenschap betrokken werd. “Ik kan me sinterklaas feesten herinneren waar het hele dorp bij aanwezig was, als kind vond ik dat werkelijk geweldig!” aldus Irma Smegen. De organisatie van de reünie is in handen van Marieke, Annemiek & Irma Smegen, de drie dochters van het laatste schoolhoofd Geert Smegen. “We hebben in april het idee opgevat om een reünie te organiseren als verjaardagscadeau voor onze vader” aldus Geert’s jongste dochter die in Schotland woont.

Omdat via sociale media; Facebook (event – reünie Mariekeschool Orvelte 10-09-2016) en schoolbank.nl niet iedereen is te bereiken proberen de dames via de krant bekendheid te geven aan de reünie. We vragen iedereen die op school heeft gezeten of les heeft gegeven aan de school om te komen en ook anderen op de reünie te wijzen. Iedereen die op deze school heeft gezeten in de periode 1961 tot 1985 is van harte welkom om de reünie bij te wonen.

De reunie van de Mariekeschool uit Orvelte zal zaterdag 10 september vanaf 15.00 plaatsvinden in Westerbork. Oud leerlingen en leerkrachten kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar mariekeschool@yahoo.com o.v.v. naam, schooljaren en telefoonnummer. Graag ook vermelden of een maaltijd gewenst is i.v.m. reservering in het restaurant.


Auteur

Redacteur