Cinebieb Smilde met The Lady in the Van

SMILDE

Vijftien jaar tolereerde de beroemde Londense toneelschrijver Alen Bennett een slonzige oude vrouw in een geel geverfd busje als ongenode gast op zijn oprijlaan in de keurige Londense wijk Camden. Hij schreef er een toneelstuk over, dat nu verfilmd is als The Lady in the Van.

Miss Shepherd zoals de vrouw bekend stond, trok zich van niets en niemand iets aan. Zij leefde volgens haar eigen regels, was onvermurwbaar en werd een deel van het straatbeeld. Zij manipuleerde Bennett, schreef allerlei politieke pamfletten die zij op straat uitdeelde en wist zelfs de vermaarde toneelschrijver zó ver te krijgen dat hij haar handgeschreven schotschriften voor haar uittypte. Pas na de dood van Miss Shepherd begon Bennett zich in haar leven te verdiepen. Hij ontdekte dat zij een hoogopgeleide en talentvolle pianiste was geweest en door noodlottige omstandigheden aan lager was geraakt. Als geen ander zet Maggie Smith als Miss Shepherd met haar unieke lichaamstaal en perfecte komische timing een aandoenlijk personage neer. Vrijdag, 9 september 2016 om 20:00 uur in de Bibliotheek Smilde Bibliotheek Smilde, Julianastraat 65, Smilde, telefoon 0592-412288. Kaarten euro 4. Reserveren en info via: info@bibliotheeksmilde.nl Cinebieb is een samenwerking tussen Bibliotheek en CRAS.

Auteur

Albert-Jan Garama