Assense Esther Bergsma presenteert ‘Hoogsensitieve kinderen’

ASSEN

Drs. Esther Bergsma presenteert 18 september 13.00 uur haar boek ‘Hoogsensitieve kinderen; praktische leidraad voor ouders en professionals’.

In samenwerking met boekhandel Bruna Assen vindt het PresentatieEvent plaats bij Kunstplaza Schurer (warenhuis Vanderveen). Basis voor het verder zeer praktische boek is het eerste grootschalige onderzoek in Nederland (700 kinderen en 2000 volwassenen) naar kenmerken van Hoogsensitiviteit.

Van alle hoogsensitieve kinderen (hsk) ervaart de helft problemen op school. Veel hsk hebben last van faalangst. Zij zijn bang om fouten te maken en presteren daardoor minder. Ook raken hsk vaak overprikkeld; in een klaslokaal zijn veel prikkels die ze allemaal moeten verwerken. Een overprikkeld kind wordt boos of sluit zich juist af. Leerkrachten interpreteren die signalen nogal eens als ADHD of ADD (dat nu ‘ADHD- beeld overwegend onoplettendheid’ heet). Hierdoor kan het zijn dat ze averechtse hulp bieden.


Auteur

Redacteur