Nazomeren rond het Smalbroekenloopje

BALLOO

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 3 september onder leiding van Nationaal Park gidsen een 2,5 uur durende nazomerwandeling rond het Smalbroekenloopje.

Het Smalbroekenloopje is één van de loopjes in de waaier van beken waaruit de Drentsche Aa bestaat. Het een kilometer lange loopje ontspringt op het Ballooërveld, in een zogenaamde stroet. Tijdens de wandeling zien we de vier onderdelen die het esdorpenlandschap zo bijzonder maken; het dorp, de es, het beekdal en het veld. Hier zijn cultuurhistorie en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Start 13.30 uur, NP Parkeerplaats Schaapskooi Balloo. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Foto Smalbroekenloopje Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama