'Band en Grill' bij Stadscafé de Pelikaan Assen

ASSEN

Stadscafé de Pelikaan Assen (her)opende in 2015 en is reeds een bekende locatie om goed te eten in een gezellige setting. Mirjam de Jager, eigenaresse, doet meer met de mogelijkheden die het karakteristieke pand biedt en de tekst 'bar en grill' al doet vermoeden. Zo is er een sfeervolle zaal met binnentuin voor partijen of vergaderingen. En naast dat ze zich heeft aangesloten bij evenementen als Kunst aan de Vaart en de Bluesnacht, organiseert de Pelikaan in de namiddag van zondag 4 september 'Band en Grill'.

Het café ligt op een prachtige plek, op een steenworp afstand van het stadshart van Assen en het cultureel centrum. Aan de achterzijde het Asserbos en aan de voorzijde uitzicht over de Vaart. Binnenkort een originele invulling voor de zondagmiddag. Mirjam: ,,Zondag 4 september geven we een alternatief voor de invulling van je zondagnamiddag. We hebben live muziek en specialiteiten van de grill. In een ongedwongen sfeer kun je, gezellig bijkletsen van live muziek genieten en lekker eten.. Alles gepresenteerd in het café-restaurant waar iedereen zelf kan kiezen, opscheppen en aanschuiven. Roelof Meijeringh, bekend gitarist uit Assen, regelmatig te zien met verschillende line-ups onder de noemer Roelof Meijeringh en friends zal de muziek verzorgen. Meijeringh: ,,De sfeer in de Pelikaan is goed en leent zich perfect om in diverse samenstellingen muziek te maken. De interactie met het publiek, ongedwongen sfeer en gezelligheid. Wat is er mooier dan een zondagmiddag te besteden met vrienden en/of familie, onder het genot van muziek, lekker eten en drinken.” Zondag 4 september 15.30 tot 19.30, www.stadscafe-depelikaan.nl, Vaart ZZ 79, reserveren 0592-319391. Prijs euro 35 inclusief.

Auteur

Albert-Jan Garama