Bourgondische sferen in Beilen

BEILEN

Na een jaar van voorbereidingen was er afgelopen weekend groot feest in Beilen. Het lustrum van Bourgondisch Beilen ging van start. De vijfde editie van het evenement is uitstekend verlopen met een fijne sfeer en veel gezelligheid tijdens alle activiteiten.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur opende het festijn met de ouderen uit de plaatselijke tehuizen. Zij werden getrakteerd op een advocaatje met slagroom om vervolgens in alle rust te kunnen genieten van de gerechtjes die de deelnemers hadden bereid. De Akoestini’s zongen heerlijke meezingers uit vroegere jaren en er werd volop meegezongen. Om 15.00 uur opende het evenement haar poorten voor het grote publiek en startte de culinaire wedstrijd. 13 deelnemers hadden allen een provincie toegewezen gekregen waarmee ze aan de slag moesten. Sijs eten en drinken uit Dwingeloo vertegenwoordigde de provincie Zeeland en bleek de unanieme winnaar. Nieuw dit jaar was de extra ruimte door het betrekken van de Kampstraat en het eigen gebrouwen blonde Beiler Bier: de brave burger. In de speciale bier-, koffie-, en wijnbar werden de mooiste combinaties gemaakt, passend bij de gerechtjes. Om 16.00 uur was het tijd voor de amateurkookwedstrijd “Heel Holland BBQ’t”. De BBQ Brothers waren verdiend eerste. Harry Slinger was tijdens Bourgondisch Beilen een van de muzikale trekpleisters op het buitenpodium. De kinderen werden vrijdag vermaakt in het kinderdorp, waar zij heerlijk in de schaduw konden knutselen en spelen. Na 21.00 uur was het tijd voor de band JeWelste! Met een wervelende show hebben ze de tent op de kop gezet. Vanwege het mooie weer was het nog lang gezellig op de terrassen van het evenemententerrein. Sijs eten en drinken heeft afgelopen zondag het winnende gerechtje op grote hoogte geserveerd in de luchtballon, aan de winnaars van de verloting en de acties van Jumbo Mulder.

Auteur

Albert-Jan Garama