Adventure Race Drenthe

SCHIPBORG

Tijdens Adventure Race Drenthe 2016 op 23 en 24 september wordt wederom gestreden om de Drentse kei. In teams van twee personen gaan de deelnemers mountainbiken, (hard-)lopen, kanoën, steppen en zwemmen. Dit alles terwijl ze navigeren met kaart en kompas.

Het evenement bestaat uit twee categorieën; De 10+ uurs en de 5 uurs race. De 10+ uur start met een proloog op de vrijdagavond, waarbij in het schemerdonker een minitriatlon wordt volbracht. De volgende dag staat er een divers en uitdagend programma te wachten waarin de teams door uiteenlopende typisch Drentse natuur en cultuur hun weg moeten vinden. De teams starten vanaf camping “de Vledders” in Schipborg. Waar voor sommigen het wedstrijdelement belangrijk is, zijn er ook teams die voor het avontuur meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door stichting Adventure Race Drenthe maar mogelijk gemaakt door partijen als Staatsbosbeheer, Drentslandschap, gemeente Tynaarlo en een serie lokale ondernemers uit dit gebied. Zie voor meer informatie en inschrijving www.ardrenthe.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama