Internationale jongeren opnieuw aan de slag in Drentsche Aa

ASSEN

Zo’n zestien jongeren uit Rusland, Frankrijk, Italië, Spanje, China, Turkije, Duitsland en Nederland steken van 22 augustus tot en met 2 september vrijwillig de handen uit de mouwen in Nationaal Park Drentsche Aa. Dit project is een samenwerking tussen SIW Internationale Vrijwilligersprojecten en Staatsbosbeheer.

Tijdens het project ontstaan vaak hechte vriendschappen tussen jongeren uit de acht verschillende landen met diverse culturele achtergronden. De jongeren zullen hun kamp opslaan bij de beheerboerderij van Staatsbosbeheer in Oudemolen. Het project is dit jaar gekoppeld aan het thema ‘crossing borders’ waar, door middel van diverse activiteiten, extra aandacht aan zal worden besteed. De jongeren voeren onder begeleiding van een boswachter arbeidsintensieve werkzaamheden uit, zoals hooien en gras afvoeren, verwijderen van prikkeldraad uit bosjes en kleine boompjes en struiken uit moerassen, jonge opslag snoeien, heide plaggen en wandelroutepalen schilderen. Echte lichamelijke arbeid dus. Het project is gericht op behoud van diversiteit van de natuur en het behoud van de belangrijke recreatieve waarde van het gebied. SIW is een organisatie die zich al 63 jaar inzet voor interculturele uitwisseling en de ontwikkeling van jongeren door onder andere vrijwilligersprojecten in Nederland te organiseren. Het SIW-project in de Drentsche Aa wordt mede mogelijk gemaakt Rabobank Assen-Noord-Drenthe, Provincie Drenthe, Gemeente Assen, Gemeente Tynaarlo en particuliere ondernemers.

Auteur

Albert-Jan Garama