Voorverkoop consumptiemuntjes Preuvenement Assen

ASSEN

In de Gouverneurstuin in Assen wordt 27 en 28 augustus de zomervakantie waardig afgesloten, en het nieuwe culturele en culinaire seizoen geopend met het Preuvenement.

Op twee podia is een grote verscheidenheid aan artiesten te zien en op De Brink in Assen wordt een heuse openluchtbioscoop en –theater opgetrokken. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen. Het programma start op beide dagen om 13:00 en eindigt in de avonduren. Het Preuvenement Assen biedt haar bezoekers een voorproefje van het komende culinaire en culturele seizoen. De deelnemende restaurants serveren bijzondere gerechten die komend jaar op de menukaart staan of gerechten die de filosofie van het restaurant uitstralen. Ondertussen maken de vele culturele instanties in Assen het programma voor komend seizoen bekend. Kortom; met een drankje in de ene hand en een hapje in de andere kunnen de bezoekers genieten van allerlei acts van formaat, zoals Joris Linssen & Caramba, Mister and Mississippi (beide artiesten zijn komend seizoen te zien in De Nieuwe Kolk), Lucky Fonz III, New Cool Collective en nog veel meer. De drankjes en hapjes worden op het Preuvenement betaald met consumptiemuntjes, en laat nou net daarop tot en met 26 augustus een flinke korting gelden. ,,De consumptiemuntjes kosten tijdens het Preuvenement zelf euro 1,25 per stuk of euro 10 voor 9 muntjes”, vertelt projectleider Emil Klok. ,,In de voorverkoop kosten ze maar euro 1, en dat is natuurlijk best een leuk voordeel.“ De voorverkoop vindt plaats in de VVV in Assen (Markstraat 8 – 10) en loopt tot en met 26 augustus. De toegang tijdens het Preuvenement is bovendien helemaal gratis. Zaterdag 27 augustus van 13.00 tot 23.00 uur, zondag 28 augustus van 13.00 tot 20.00 uur. Meer informatie www.preuvenementassen.nl. Foto Sake Elzinga.

Auteur

Albert-Jan Garama