Oproep amateur-organisten: laat het orgel van Eext klinken

EEXT

Ter gelegenheid van de nationale open monumentendagen op 10 en 11 september zijn veel monumenten in Nederland gratis toegankelijk. Ook in Drenthe. Het kerkje in Eext is, als rijksmonument, open van 12.00 tot 17.00 uur. In het kerkje, ingewijd in 1841 en eigendom van Het Drentse Landschap bevindt zich een mooi klinkend, klein pijporgel uit 1910.

Het ligt in de bedoeling om dit orgel tijdens deze dagen te laten bespelen door een keur aan amateurorganisten. Daarom zoekt de organisatie mensen die het leuk vinden om op deze dagen het orgel te bespelen. Gedacht wordt aan een concertje van maximaal drie kwartier. De organist is daarbij vrij in het genre. Het gaat vooral om het plezier van zowel de organisten als van de in en uitlopende bezoekers aan het kerkje. Belangstellenden worden opgeroepen om zich aan te melden via kerkje.eext@gmail.com. Daarbij wordt verzocht om, in verband met de programmering aan te geven of de voorkeur uitgaat naar de zaterdag (de openmonumentendag van de gemeente) of de zondag of dat men beide dagen wil spelen. Workshop voor de jeugd Mogelijk is er een organist is die bereid is om bij voldoende belangstelling op zondag een workshop voor jongeren te organiseren.

Auteur

Albert-Jan Garama