Oldtimerdag Appelscha

Assen

Een vleugje van vervlogen tijden kunnen bezoekers zaterdag 17 september proeven in Appelscha op de tiende Oldtimerdag.

Tijdens deze dag zullen, vaak na jarenlange restauratie, diverse oude vrachtwagens, bussen, fietsen, tractoren, motoren, auto’s, solexen, legervoertuigen, caravans, campers, brommers en stationair draaiende motoren van het bouwjaar 1900 tot 1988, weer in volle glorie te bewonderen zijn. Sommige met complete lading, andere weer met bestuurders in bij die tijd passende kleding. Weer anderen met eigenaren die, aan de hand van foto’s, leuke verhalen kunnen vertellen over hun voertuig. De organisatie van de Stichting Oldtimerdag Appelscha spreekt weer over de mooiste dag van het jaar. Er worden ruim honderden voertuigen en vele duizenden bezoekers uit geheel Nederland, Duitsland en België verwacht. Voor de organisatie is dit grote aantal geen probleem, omdat het terrein groot genoeg is om alle voertuigen een plaatsje te geven. Ook zaterdag 17 september 2016 zal de Oldtimerdag Appelscha weer het grootste gratis toegankelijke Oldtimerevenement van Nederland zijn. Verscheidene legendarische voertuigen zullen te zien zijn, van Lamborghini tot Ford, van Scania tot Puch, van Kreidler tot Batavus. Ook aanwezig zullen Zijn, de Simca club Nederland, de Citroënclub Friesland, de Renault club, de Lamborghiniclub, de Mercedes-Benz club Nederland, de BMW club Nederland, de VW Busclub, de Citroën HY club en ga zo maar door. Ook diverse trekkerclubs, brommerclubs en motorclubs zullen in grote getale aanwezig zijn. Verder is er aandacht voor niet gemotoriseerde voertuigen. Zo zullen er ruim 8 historische Pipowagens worden tentoongesteld Maar dat is nog niet alles, want het is een dag vol met activiteiten. Zo is er een goederenmarkt met een groot aantal kramen. Op deze markt ook kramen met materiaal over de historie van de nostalgische voertuigen, met smeermiddelen voor deze auto's en met miniatuurauto's. Op een grootschalige onderdelenmarkt zullen allerlei onderdelen te vinden zijn voor Oldtimers. Dan is er nog een oude ambachtenmarkt en een nostalgische kermis. Om het geheel nog gezelliger te maken is er een live radio uitzending met leuke muziek. Liefhebbers van draaiorgelmuziek komen ook aan hun trekken, want de organisatie heeft te horen gekregen dat een aantal eigenaren met hun draaiorgel aanwezig zullen zijn op dit evenement. Ook aan de verzorging van de inwendige mens is gedacht, want er staan over het gehele terrein diverse kramen met eten en drinken. Uiteraard is het ook mogelijk om iets te nuttigen in of op het terras. Er is door de organisatie deze editie ook een goede samenwerking met Restaurant de Hildenberg. Tevens is de ANWB op het terrein aanwezig om eventuele motorische problemen met een voertuig op te lossen. Voor zowel deelnemers als bezoekers is dit evenement gratis. Dat wil dus zeggen, dat iedereen zonder te betalen naar binnen kan om al dit moois te bewonderen.

Auteur

Albert-Jan Garama