Lezing Frank Westerman bij Iwema

ASSEN

Frank Westerman geeft dinsdag 6 september vanaf 19.30 uur een lezing bij boekhandel Iwema te Assen over zijn nieuwste boek Een woord een woord. De toegang voor deze lezing bedraagt euro 7,50 en reserveren kan via media@iwema.nl of 0592-317519.

De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar? Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. In Een woord een woord voert hij de lezer mee langs een reeks spraakmakende gijzeldrama's van Bovensmilde tot Beslan. Frank Westerman test de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en bezoekt een oud-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie. Wat vermag het woord tegen de kogel? Een woord, een woord is een bevlogen zoektocht naar een weerwoord op terreur. Foto Keke Keukelaar.

Auteur

Albert-Jan Garama