Herfstfair Heide Pracht Dwingeloo

DWINGELOO

Met een directe link naar de bloeiende paarse heide van het jarige Nationaal Park Het Dwingelderveld, wordt op 27 en 28 augustus de Herfstfair Heide Pracht op de brink van Dwingeloo gehouden. Op de fair is bloemsierkunst een centraal thema, maar daarnaast is nog een lange lijst van deelnemers op culinair, creatief en ambachtelijk gebied aanwezig.

De Herfstfair werd ooit twaalf jaar lang door organisatiebureau B-Event in Orvelte en Havelte georganiseerd, voordat deze naar Vaassen vertrok. Met de alleszeggende toevoeging Heide Pracht is de fair nu sterker dan ooit terug met een breed scala aan deelnemers. Heide Pracht verwijst naar het Nationaal Park Het Dwingelderveld, dat dit jaar het 25-jarig bestaan viert. In een paarse ambiance is Mirjan Strijker uit het nabijgelegen Pesse één van de aanwezige bloemstylisten. Ook uit de buurt komt Linda Eising uit Hooghalen. De docent Bloem & design bij Terra Next in Eelde nam deel aan meerdere internationale bloemsierkunstwedstrijden en maakte het bloemstuk voor de uitvaart van Prinses Juliana. Op de lijst van aanwezige ‘floral designers’ staat ook de naam van de Heerenveense Geertje Stienstra. Deze Friezin maakte de afgelopen jaren naam in binnen- en buitenland, omdat ze iedereen steeds weer weet te verrassen met haar manier van styling. Op culinair gebied wordt het genieten met veel streekeigen producten, er is het nodige te vinden in de categorie ‘stijl en sfeer’ in huis en tuin, er zijn kunstenaars, cadeautjes en demonstraties. De Herfstfair Heide Pracht vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus op de Brink in Dwingeloo. Tijden van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is euro 6,50, kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis toegang. Meer informatie is te vinden op www.heidepracht.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama