Trompet en orgel in Adventskerk Assen

ASSEN

Piertje Feenstra en Wietse Meinardi geven 28 augustus een concert op trompet en orgel in Adventskerk in Assen.

Het duo speelt een fris en toegankelijk programma met zowel werken uit de Barok als enkele pakkende werken uit deze tijd. Er klinkt muziek van Bach, Händel, Stanley, Buxtehude en Viviani, maar ook moderne-re (en soms swingende) werken van Wammes, Delerue en Toon Haagen. Werken voor orgel en trompet worden afgewisseld met orgelsolowerken. De prachtige derde Triosonate in d-klein voor orgel van Bach maakt onderdeel uit van het programma. Piertje en Wietse spelen sinds vorig jaar samen en hebben met succes opgetreden in de beroemde St. Walburgiskerk in Zutphen. Het concert vindt plaats in de serie Musica Pro Deo, bestaande uit vieringen waarin muziek centraal staat. Hierin worden koren en musici uitgenodigd die garant staan voor kwaliteit. Bach-cantates, vespers en evensongs maken deel uit van de serie. In de zomermaanden is er ruimte voor concerten. Aanvang 16.00 uur, Adventskerk Lindelaan 49 Assen. Vrije toegang, deurcollecte.

Auteur

Albert-Jan Garama