Wandelen door het Groote Zand

HOOGHALEN

Het Groote Zand, heeft in de loop der jaren veel veranderingen ondergaan. Het gebied bestaat nu uit stuifzand, bos en heide. De wandeling voert door de bossen van Staatsbosbeheer en het heideveld van Het Drentse Landschap.

Overal herken je de invloed van de mens in het landschap. Tijdens de wandeling wijzen we op de manieren waarop planten en dieren in deze omgeving overleven. De Nationaal Park Drentsche Aa gidsen nemen de deelnemers mee op een reis door de tijd en langs de vele mooie plekken in dit gebied Op woensdag 24 augustus, start 10.00 uur op parkeerplaats van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hooghalen. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Foto Groote Zand Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama