Boerenfietstocht Rolde en omstreken

ROLDE

De LTO Noord afdeling Aa en Hunze heeft voor de vijftiende keer een boerenfietstocht Rondom Rolde (Anderen, Papenvoort, Marwijksoord, Grolloo, Amen).

Op de 25 augustus zijn er tussen 10.00 en 16,15 uur zeven agrarische bedrijven die deelnemers van harte welkom heten. Er zijn rondleidingen en uitleg. Het bezoek gaat naar een melkveebedrijf, manege, akkerbouwbedrijf, een bedrijf met tuinplanten, boerderijcamping, fruitbedrijf, molen, imker(op locatie met biologische moestuin). Het is een fietstocht door het afwisselend landschap van de Drentse Aa Tijdens de route wordt door middel van Informatieborden uitleg gegeven over de gewassen (spelt, bieten, aardappelen enz). Daarnaast is er een fotowedstrijd en kan je meedoen aan een prijsvraag. De kosten per deelnemende fietser zijn gering, slechts 2.50 euro. Er kan gestart worden bij alle de deelnemende bedrijven en bij Toerist Info Onder de Molen Grote Brink 22 a Rolde. Voor meer informatie zie ook www.boerenfietstocht.eu.

Auteur

Albert-Jan Garama