Sportief ondernemerschap

Assen

Waar moet je rekening mee houden bij het starten van een eigen onderneming? De Ondernemersadviseurs van De Drentse Zaak geven advies. Zo informeerde ook Ramon Landsbergen naar de mogelijkheden. Deze Assenaar heeft inmiddels op succesvolle wijze zijn bedrijf Gasole neergezet.

Hoewel er genoeg werk te doen is, kan Landsbergen maar moeilijk bij de televisie vandaan komen. De Olympische Spelen bekijkt hij met grote interesse. Voor een groot deel vanwege zijn vak: het ontwerpen en maken van sportkleding. ,,Het is fantastisch om naar te kijken”, zegt hij. ,,Vooral de turnpakjes van de Nederlandse dames vind ik er heel mooi uitzien qua ontwerp. Maar ik zie ook verbeterpunten, bij sommige andere sporters zie je dat kleding net niet goed aansluit bijvoorbeeld.”

Stoute schoenen

De 44-jarige Assenaar is gespecialiseerd in kleding voor de wieler-, schaats-, en loopsport. ,,Ik werkte eerder bij Sprinter Sportswear. Sprinter levert niet rechtstreeks aan particulieren. Maar er waren wel vragen van particulieren over het op maat maken van kleding. Ik heb een achtergrond als coupeur, ik weet hoe ik kleding zelf kan ontwerpen en maken. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en ben voor mezelf begonnen.”

Op www.gasole.nlis zijn webshop te vinden. Er is een basiscollectie te vinden, maar kleding kan ook naar de wens van de sporter vormgegeven en op maat gemaakt worden. “Niet iedereen valt in standaard kledingcategorieën. Bovendien hebben sporters geregeld wensen voor het vermelden van sponsoren, of voor een unieke eigen uitstraling van een team.”

Goede focus

Gasole heeft nu een solide basis; de webshop draait en de aanvragen voor unieke sporttenues komen binnen. ,,Er zijn veel dingen op me afgekomen sinds de start van Gasole. Ik ben van huis uit leraar geschiedenis, dus dit is iets totaal anders. Maar als je nooit wat probeert, dan gebeurt er nooit iets. Gelukkig gaat alles zoals ik verwacht had. Ik heb daarbij wel veel gehad aan de adviezen van de Ondernemersadviseurs van De Drentse Zaak.”

De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen, staat open voor zowel ervaren als startende ondernemers. De Ondernemersadviseurs weten van de hoed en de rand als het gaat om het opstarten en draaiende houden van een bedrijf. Landsbergen: ,,Ik heb me goed laten informeren. Ik ben blij met de gesprekken die ik heb gevoerd met de adviseurs. Via De Drentse Zaak ben ik bij een coachingtraject terechtgekomen. Daardoor blijf ik ontzettend gefocust op mijn doelen. En ik leer er zaken waar ik niet voor ben opgeleid, zoals de boekhouding.”

De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor advies, een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op: www.dedrentsezaak.nl.


Auteur

Redacteur