Boekpromotie John D. Krus bij Iwema

ASSEN

Oud-Assenaar John D. Kruse promoot zaterdag 27 augustus vanaf 15.30 uur zijn boeken ‘Niet ja, is Nee’en ‘Er valt een Gat in de Tijd’ bij boekhandel Iwema in Assen. De toegang is gratis.

John D. Kruse heeft een deel van zijn leven beschreven in een fraai boekwerk. In zijn boek ‘Een Gat in de Tijd’ omschrijft Kruse zijn jeugdjaren op een open wijze met eenvoudig, maar helder taalgebruik. Belevenissen uit die tijd in de omgeving van de Molenstraat, anekdotes uit de periode met Phoenix en wat meer levensbeschouwelijke uit latere perioden maken het tot een lezenswaardig werk. Maar ‘Er valt een Gat in de Tijd’ is meer dan alleen een biografie. Er zijn beschrijvingen van dromen, ergernissen (van John), levensbeschouwelijke zaken en relaties. En ook een fictief verhaal met biografische aspecten, dat zich afspeelt in het jaar 2043 in de stad Tbilisi in Georgië en het Zielenrijk. ,,Twee jaar geleden gebeurde het, dat de drift om opnieuw te creëren, of misschien ook wel om vooral gewoon bezig te willen zijn, mij er toe aanzette om mijn leven, de liefdes, gedachten, roerselen en belevenissen, middels het schrijven van een meer dan gewone biografie; aan de herinneringen van het brein te ontfutselen. Mede ondersteund door mijn kloppende hart en de eeuwig waakzame ziel!'', aldus Kruse. In zijn nieuwste boek ‘Niet ja, is Nee’ heeft Kruse een vervolg geschreven op het fictieve verhaal van zijn eerste bundel. De titel van het boek komt voort uit het Thais. Als de Thai ‘niet’ of ‘nee’ zeggen, is dat ‘Mai Chai, oftewel ‘Niet Ja’. Kruse kreeg in 1970 bekendheid als zanger van de Asser band Phoenix met de hit 'Ode to Jimi Hendrix'. Na zijn artistieke loopbaan verkaste hij naar Zwanenburg om daar een platenstudio te bestieren. Successen behaalde hij met Herman Brood, Lucifer en de Dolly Dots. Jaren later zette hij zijn producties voort in Spanje, waar hij tot heden eigenaar is van een studio.  

Auteur

jkunst