Tweede editie meezingconcert in Jacobuskerk

ROLDE

Op zondagavond 28 augustus, aanvang 20.00 uur, wordt de tweede editie van het Meezingconcert in de Jacobuskerk in Rolde gehouden. De toegang is gratis.

Tevens zal het nieuwe concertprogramma 2016-2017 worden gepresenteerd. Na het succes van ‘Zorgeloos Zomer Zingen’ in 2015 krijgt u weer de gelegenheid om oude vertrouwde liederen te zingen uit bundels zoals het ‘Nederlands Volkslied’ en ‘Kun je nog zingen.’ Al doen veel van de teksten misschien wat gedateerd aan, de melodieën zijn prachtig. Voor dit tweede 'Zorgeloos Zomer Zingen' is gekozen voor liederen die bij de tijd van het jaar passen: liederen over de natuur en een aantal Zuid-Afrikaanse liederen, die in ons land vroeger veel werden gezongen. Natuurlijk wordt ook dit jaar weer afgesloten met het Drents Volkslied 'Ik heb u lief, mijn heerlijk landje'. Het blijkt dat naast de begeleiding op piano er in dit genre liederen zijn die zich uitstekend op een (kerk)orgel laten begeleiden. Voor die begeleiding staan Harm Timmer, organist in Gasselte en Jacques Bolhuis, organist van de Jacobuskerk garant. Alle teksten van de liederen worden in het programmaboekje afgedrukt. Iedereen kan alles meezingen. Tijdens dit evenement is het nieuwe concertprogramma 2016/2017 beschikbaar waarin u het gevarieerde aanbod van de komende concerten aantreft. Namen als onder andere Het Morgenstern Trio, Het Noordelijk Bach Consort, Arpeggio, Lucie Horsch, Helena Basilova en Lavinia Meijer komen komende maanden concerteren in deze prachtige Jacobuskerk van Rolde.

Auteur

jkunst