Cruyff Court bij azc Assen

ASSEN

Op het parkeerterrein bij het azc Assen wordt momenteel in samenwerking met Cruyff Foundation een multifunctioneel mobiel Cruyff Court opgebouwd.

Morgen zal oud-profvoetballer Martin Drent de officiële openingshandeling van het Cruyff Court, en daarmee van de sportweek voor de bewoners van het asielzoekerscentrum, verrichten. Tijdens de sportweek zijn er dagelijks activiteiten op het Cruyff Court, dat als ondergrond kunstgras heeft. Elke dag is er voor de asielzoekers de mogelijkheid om onder begeleiding van COA-medewerkers, vrijwilligers of bewoners van het azc zelf, te voetballen of andere sporten te doen. Daarnaast organiseren verschillende Asser sportverenigingen clinics voor de asielzoekers. Woensdag 17 augustus is er ter afsluiting van de sportweek een eindevenement. Tijdens dit evenement is er onder andere de prijsuitreiking van de verschillende toernooien die zijn gehouden, en zal balkunstenaar Soufiane Touzani aanwezig zijn.  

Auteur

jkunst