Ongekend talent: Maurice van Hoek met band

ANDEREN

Hij zat op school bij Douwe Bob, speelt nog regelmatig met zijn muzikale maatje her en der in het land en komt nu met een eigen prachtplaat: Maurice van Hoek.

​Bij Nijend24 hoor je op 20 augustus of hij over hetzelfde talent beschikt ​als de ​momenteel beste mannelijke Nederlandse artiest​: Douwe Bob. Maurice van Hoek (24) speelt muziek met alle ziel en zaligheid. De jonge zanger en muzikant die al 4 jaar in Rotterdam Delfshaven woont en dit jaar cum laude is afgestudeerd op Codarts. Hij schrijft songs over zijn leven als observator reizend door het Amerikaanse landschap en de liefde. Zijn trektocht​, ​drie maanden door de USA liet hem het licht zien in de country en Americana muziek en was voeding voor de 11 songs op de debuutplaat. Het album 'Live Forevermore' bevat songs over die levensreis en klinkt een stuk volwassener dan de 24 jaren die Maurice hier rondloopt. Zijn invloeden haalt hij uit klassieke country en Americana muziek zoals de songs van James Taylor en de Eagles, maar ook uit moderne songwriters zoals Ryan Adams.
Ook het vele samenspelen met maatje sinds jaar en dag Douwe Bob is terug te horen in het geluid, de stijl en de songs van Maurice. Of is Douwe nou juist beïnvloed door deze bebrilde troubadour? Ee​n aanwinst voor het Nederlandse muzieklandschap dat je doet verlangen naar eindeloze uitzichten over Amerikaanse prairies met voortrollende tumbleweeds. De band bestaat uit: Maurice van Hoek op zang en gitaar, David Gram op pedalsteel en electrische gitaar, Stan de Kwaadsteniet op alle toetsen, Rafael Schwiddessen op drums en Danny van 't Hoff op bas. Danny van ‘t Hoff bassist en drummer en Rafael Schwiddessen uit Maurice zijn band kennen we als de ritmesectie van The Rhythm Chiefs. Het optreden begint om 20:00 uur, kosten bedragen 1​6​,​50​ euro inclusief consumpties.​
 
 

Auteur

jkunst