Ontdek per fiets het Nationaal Park Drentsche Aa

ZEEGSE

  Vanuit Zeegse vertrekken deelnemers zaterdag 13 augustus onder leiding van Nationaal Park gidsen per fiets zuidwaarts het Drentsche Aa landschap in.

Natuur en cultuur zijn in het Nationaal Park Drentsche Aa onlosmakelijk met elkaar verbonden. De beek speelde daarbij een belangrijke rol. Er wordt stilgestaan bij het begrip 'esdorp' met haar essen, velden, beekdalen en wat daarmee samenhangt. De drie uur durende fietstocht voert langs veel markante en historische locaties in het terrein. natuurlijk is aandacht voor de geologische geschiedenis, toen de basis voor het huidige landschap is gelegd.Deelnemers gaan ver terug in de tijd, beleef het mee! Datum: zaterdag 13 augustus Start(tijd):  14.00 uur Start(plaats): Café Restaurant Het Witte Huis in Zeegse Duur/afstand: 3 uur Informatie: eigen fiets meebrengen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze fietstocht. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Auteur

jkunst