‘Ga nog eens met een kritische blik door je woning’

Assen

Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. Achter de gevel van het monumentale pand aan de Beilerstraat zijn diverse bedrijven gevestigd, waaronder Woonaccent Makelaars. Eigenaar Wouter Middel zit al vijftien jaar in het vak en heeft in die periode heel wat zien veranderen.

Wouter herinnert zich nog een tijd waarin huizenzoekers naar de makelaar gingen om door kaartenbakjes met huizen te bladeren. ,,Maar uiteraard zoekt iedereen tegenwoordig gewoon op internet. Daarom is de presentatie van je huis op internet het allerbelangrijkst. Dat willen we dan ook perfect neerzetten. Dus met hoogtefoto’s, 360 graden foto’s, een Facebook-campagne, alles erop en eraan. Onze klanten krijgen ook een online woondossier waar ze wanneer ze maar willen kunnen inloggen om allerlei gegevens te bekijken. Zoals geplande bezoeken en hoe vaak de woning op Funda is bekeken. Alles wat op internet mogelijk is, zetten we in om onze huizen zo snel en goed mogelijk te verkopen. En dat werkt.”

Zeer geschikte plaats

Dat mensen tegenwoordig niet meer naar de makelaar gaan maar op internet naar huizen zoeken, is deels ook de reden dat Woonaccent Makelaars in De Drentse Zaak is gevestigd. ,,We hebben er bewust voor gekozen om niet in een winkelpand met zo’n etalage vol foto’s van woningen te zitten. Want, zoals gezegd, mensen zoeken toch op internet. Door binnen De Drentse Zaak een kantoor te huren, drukken we de overheadkosten, waardoor we onze diensten weer tegen een scherpere prijs kunnen aanbieden. Tegelijkertijd is De Drentse Zaak een zeer geschikte plaats om klanten te ontvangen.” Wouter noemt wat voordelen op. ,,Een prachtig pand, goede receptie, gratis parkeerplaatsen… veel beter kun je het eigenlijk niet wensen.”

Strakke presentatie

Gevraagd naar een tip voor mensen die hun huis willen verkopen, komt Wouter weer terug op de presentatie. “Loop eens met een kritische blik door je woning, en kijk ruimte voor ruimte of je met een kleine ingreep nog iets kunt verbeteren. Misschien kun je met een kleine investering, wat schilder- of kitwerk, de boel nog nét wat strakker maken. Verkopers denken vaak, daar kijken mensen wel doorheen, maar mijn ervaring is anders. Hoe strakker je je huis presenteert, hoe eerder je het verkoopt.”


Auteur

Redacteur