Laura Gibson en band naar Roots on the Road in Borger

Borger

Laura Gibson en band komen vrijdag 9 september naar Roots on the Road. In het voorprogramma staat Jenny Berkel. Het concert in Van Slag in Borger begint om 21.00 uur.

Gibson is geboren in Oregon, Portland en afgestudeerd voor geneeskunde aan het Linfield College. Nadat ze al drie albums heeft uitgebracht die alle goed worden ontvangen besluit ze in 2014 voor een nieuw leven in New York. Ten koste van haar langdurige relatie, gevestigde vriendschappen en nabije familie kiest ze er voor om een master in Creative Writing te gaan doen. In haar eentje reist ze met de beroemde Amtrak-trein, die het noordwesten van de VS met Chicago verbindt. In het begin zit het haar iet mee. Nog maar net aangekomen in Manhattan breekt ze haar voet en een tijd later ontsnapt ze aan de dood door een gasexplosie in haar appartementencomplex. Twee van haar medebewoners komen hierbij om. Laura Gibson is alles kwijt, haar persoonlijke eigendommen, instrumenten maar ook het nieuw geschreven materiaal. Met de hulp van vrienden en fans vindt ze de energie om opnieuw te beginnen. Het resultaat is ‘Empire Builder’, haar nieuwste album dat symbolisch vernoemd is naar die beroemde Amtrak-trein. De release was op 1 april. Gibson werkt op deze CD samen met gitarist Dave Depper, drummer en percussionist Dan Hunt en Peter Broderick.

Auteur

Arjan Brondijk