Blauwe zone op het Veemarktterrein in Assen

Assen

Het wordt weer gratis en gemakkelijk parkeren op het Veemarktterrein in Assen. Tenminste, wie zijn voertuig aan de kant van Jumbo parkeert.

Op dit deel van het Veemarktterrein worden 125 parkeerplaatsen voorzien van blauwe belijning wat de blauwe zone aangeeft. In deze zone kunt u met gebruikmaking van een blauwe kaart een uur gratis parkeren. Dit is het resultaat van een overeenkomst tussen de gemeente Assen en Jumbo. Op deze wijze maakt Jumbo het voor haar klanten weer gemakkelijk om te winkelen. “Veel klanten vonden het parkeren erg omslachtig”, zegt filiaalmanager Arjan Bouwhuis, “vaak werd thuis al nagedacht over het meenemen van kleingeld voor de automaat. Daarna moest er een bonnetje achter de voorruit en bij een bepaalde besteding kon een deel van dat bonnetje ingeleverd worden bij de kassa. Zo ontving de klant een deel van de parkeerkosten terug als korting op de kassabon.” Dat is sinds 1 augustus verleden tijd, want dan start de blauwe zone. Hiervoor is met het oog op de ontwikkelingen op het Veemarktterrein een tijdelijke overeenkomst gesloten tot 31 januari 2018. Arjan vervolgt: “We zijn erg blij met deze oplossing. Zo kan onze klant gemakkelijk parkeren en vlot winkelen. Dat vinden we erg belangrijk. Om de blauwe zone ludiek te ‘openen’ hebben we voor zaterdag 6 augustus tal van extra’s voor onze klanten georganiseerd. Zo kan tijdens het winkelen de auto gratis gewassen worden, hebben we lekkere broodjes in de aanbieding en een magazijnleegverkoop.”

Auteur

Arjan Brondijk