VriendenLoterij vervult hartenwens van Stefan Wendel uit Roden

Roden

Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor Stefan Wendel uit Roden. Fonds Psychische Gezondheid, waar Stefan vrijwilliger is, deed een aanvraag bij het VriendenFonds voor een sprookjesachtig weekend weg naar de Efteling met zijn vrouw en drie kinderen.

Iris Nijkamp, communicatiemedewerker bij Fonds Psychische Gezondheid: "Wij vinden Stefan een ontzettend moedig, bijzonder mens en een inspirerende vrijwilliger. Hij heeft een bewogen periode achter de rug, waarin hij zijn vader verloor door zelfdoding. Stefan kampte de laatste tijd met depressies. Om deze periode achter zich te laten, is Stefan een actie gestart voor ons project 'Help depressie de wereld uit'. Hij heeft een team opgezet om mee te rennen in een marathon in november. Inmiddels blaakt Stefan weer van de energie! En dat vertaalt zich naar een enorme dosis enthousiasme en inspiratie voor anderen. Na alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd gunt Stefan zijn gezin een fijn weekend weg. Dankzij het VriendenFonds kunnen we Stefan en zijn gezin een sprookjesachtig weekend naar de Efteling aanbieden." Stefan Wendel: "Dit weekend weg betekent ontzettend veel voor mij en mijn gezin. Een familielid met een depressie trekt een hele zware wissel op de rest van het gezin. Daarom vind ik het ontzettend fijn dat ik mijn waardering aan hen kan tonen met dit bijzondere weekend weg. Want dat verdienen ze." VriendenFonds vervult hartenwensen Twee keer per jaar kunnen goede doelen, clubs en verenigingen verbonden aan de VriendenLoterij of andere organisaties met een ANBI- of SBBI-status een aanvraag doen bij het VriendenFonds om iemand binnen de organisatie een steuntje in de rug te geven of in het zonnetje te zetten. Het VriendenFonds beoordeelt de aanvragen en schenkt een aantal organisaties een financiële bijdrage om de hartenwens van deze persoon te realiseren. www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds

Auteur

Arjan Brondijk