Boerenfietstocht in Rolde en omgeving op 11 en 25 augustus

Rolde

LTO Noord afdeling Aa en Hunze heeft voor de 15e keer boerenfietstochten georganiseerd in Rolde en omgeving. Op de donderdagen 11 en 25 augustus zijn er tussen 10.00 en 16.15 uur zeven agrarische bedrijven die de deelnemers welkom heten.

De fietsers kunnen een kijkje nemen bij een melkveebedrijf, manege, akkerbouwbedrijf, een bedrijf met tuinplanten, boerderijcamping, fruitbedrijf, een molen en een imker. Op de informatieborden wordt uitleg gegeven over de gewassen (spelt, bieten, aardappelen). Daarnaast is er een fotowedstrijd uitgeschreven en kan men meedoen aan een prijsvraag. De kosten bedragen 2,50 euro per deelnemers. Er kan gestart worden bij alle de deelnemende bedrijven en bij Toerist Info Onder de Molen aan de Grote Brink 22 in Rolde. De route is ongeveer 32 kilometer lang. Voor meer informatie: www.boerenfietstocht.eu.

Auteur

Arjan Brondijk