Dirigeren als een maestro in Midden-Drenthe, wie durft het aan?

Westerbork

Altijd al eens een groot orkest willen dirigeren? Zoals het tv-programma Maestro? Het Drents Vakantie Orkest 2016 biedt inwoners en toeristen het laatste weekend van augustus een unieke kans om de dirigeerbok te beklimmen tijdens de muzikale dorpenderby tussen Westerbork en Beilen.

De 80 amateurmuzikanten van het Drents Vakantie Orkest staan deze zomerperiode wekelijks onder leiding van twee professionele dirigenten, maar geven óók toeristen en inwoners van Midden-Drenthe graag de kans om de dirigentenbok te beklimmen. Namens Beilen zal predikante Joanne Greving een werk dirigeren, namens Westerbork bestijgt RTV Drenthe-presentator Wim Boer de bok. Dit doen zij tijdens de Mais & Stro Competitie van het gratis toegankelijke zondagmiddag Mais & Stro Matinee van het concertweekend in Westerbork op 27 en 28 augustus. De prestaties van de deelnemers worden ludiek becommentarieerd door Jacob de Haan en Bert Appermont, twee internationaal bekende gastdirigenten die zelf op zaterdagavond actief zijn tijdens het Galaconcert in de Voorhof Westerbork. Inwoners en toeristen kunnen een ‘wildcard’ aanvragenvia de website. Kijk voor alle informatie op www.betoeterd.nl/dvo2016

Auteur

Arjan Brondijk