Fietsen langs attracties tijdens de Drenthe Zomertoer

Borger

De eerste editie van de Drenthe Zomertoer wordt woensdag 10 augustus verreden in de omgeving van Borger en Gieten. Deze ontspannen tocht van 30 kilometer richt zich op de fietsliefhebber die graag met vrienden of familie van typisch Drentse omgeving wil genieten.

“Het unieke aan dit evenement is dat vele vakantiebestemmingen en toeristische trekpleisters samenwerken om een breed aanbod aan activiteiten neer te zetten”, aldus de organisatie. “De af te leggen route is gevarieerd. Zo fiets je langs mooie vergezichten, over de glooiingen van de Hondsrug en bezoek je karakteristieke Drentse dorpen.” Onderweg bezoekt men diverse bekende en onbekende attracties in de driehoek Gieten, Borger en Schoonloo. Deze attracties hebben, speciaal voor deelnemers van de Drenthe Zomertoer, de tarieven verlaagd. Aan jong en oud wordt gedacht. Er is op het gebied van cultuur, natuur en ontspanning genoeg te doen. Ook zijn er activiteiten voor waaghalzen te vinden. Deelnemers bepalen zelf per activiteit of ze hier gebruik van willen maken. De opstapkosten voor de Drenthe Zomertoer bedragen vijf euro en kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. Vooraf inschrijven is mogelijk, en tot 3 augustus tegen korting. Verder betaal je alleen voor de activiteiten waar je aan meedoet. Voor wie dat wil kan de route worden ingekort volgens aanwijzingen onderweg. Voor alle overige informatie, welke attracties meedoen én waar je de route kunt starten ontdek je op cyclingeventsdrenthe.nl onder het kopje 'evenementen'. Cycling Events Drenthe is ook te vinden op Facebook en Twitter.

Auteur

Arjan Brondijk