Theater De Nieuwe Kolk verder in de lift

Assen

De voorverkoop voor seizoen 2016-2017 van Theater De Nieuwe Kolk is goed verlopen. Het aantal verkochte kaarten ligt net iets hoger dan tijdens de voorverkoop van het seizoen daarvoor, wat een recordseizoen is gebleken.

De jaarcijfers van 2015 gaven al aan dat tijdens vorig kalenderjaar 10 procent meer theaterkaarten zijn verkocht dan geprognotiseerd. Nu ook seizoen 2015-2016 officieel is afgesloten, blijkt dat die 10 procent extra voor het hele seizoen gold. Theater De Nieuwe Kolk trok afgelopen seizoen ruim 60.000 betalende bezoekers, in seizoen 2014-2015 waren dat er ruim 55.000 bezoekers. Directeur Hilko Folkeringa: “Nu de voorverkoop zelfs iets voorloopt op het afgelopen successeizoen, durf ik te stellen dat we in 2016-2017 een bezoekersaantal van 62.500 zullen halen. Al met al kun je zeggen dat de stijgende lijn zich voortzet. Bezoekers weten Theater De Nieuwe Kolk uitstekend te vinden!” Populaire titels Absolute verkooptoppers voor komend theaterjaar zijn de grote cabaretiers: Youp van ‘t Hek, Ronald Goedemondt, Theo Maassen, Philippe Geubels en Theater te Water met Bert Visscher. Andere populaire titels zijn ‘De Verleiders’, het Noord Nederlands Orkest met ‘Tribute to Freddie Mercury’, de Edwin Evers Band en het ruimtevaartcollege van André Kuipers. De verkoop van theatertickets loopt tijdens de zomer gewoon door. Via dnk.nl, de informatiebalie en telefonisch zijn kaarten te verkrijgen.

Auteur

Arjan Brondijk