COLUMN Cultureel Hart Assen met Frido van de Wal

ASSEN

Zomer in je bol

ASSEN - Tijdens de vakantie zou je toch denken dat iedereen de zomer in z’n bol heeft. Het is echter niet het zomer-in-de-bol-gevoel, maar een ander soort ‘bol’ dat het nieuws beheerst. Waarschijnlijk bent u ze al tegengekomen, jongeren die op hun telefoon turend woorden als Pokéball, Pikachu of iets met een Gym murmelen. Of je het begrijpt of niet; de dagbladen, websites, Facebook en alles wat ook maar een beetje nieuws ademt zijn al weken vol van deze ‘nieuwe’ Pokémon Go-hype. Het vangen van zoveel mogelijk Pokémon staat hierbij voorop en laat dat vangen nou net de insteek zijn die wij met het Cultureel Hart ook moeten hebben! Het vangen van zoveel mogelijk mensen door alle mooie evenementen en bezienswaardigheden die Assen biedt. Want er is toch genoeg leukers te doen, dan de hele dag op zo’n mobiel schermpje te staren? Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk bruist sinds de eerste vakantiedag in ieder geval van de zomerpret! Want met de introductie van onze mascotte Bob - die gewoon zijn eigen heerlijke Bob-ijs in Assen heeft! - het zomer Familieticket, een terugkeer-korting en vooral heel veel leuke films, mogen we wel stellen dat we toch zeker een van de coolste uitjes deze zomer zijn! Maar er is deze zomer natuurlijk nog veel meer te beleven! Wij kijken namelijk ook al uit naar het Preuvenement, dat op 27 en 28 augustus zal plaatsvinden. Een creatief programma vol cabaret en muziek, workshops, optredens, culinaire hoogstandjes én… een heuse openluchtbioscoop! In samenwerking met het IFA Vrouw & Film en de Asser Filmliga vertonen we beide dagen de leukste en mooiste films voor jong en oud op een groot buitenscherm op de Brink! Zo hopen we de Culturele Harten van vele Assenaren te kunnen vangen, want net als bij de Pokémon-hype geldt voor ons toch ook: “Gotta Catch ‘em All!” Frido van der Wal, Bioscoop De Nieuwe Kolk Op de foto Mascotte Bob van Bioscoop De Nieuwe Kolk

Auteur

Albert-Jan Garama