Lezing Karin Steijven over bijengezondheid

VEENHUIZEN

Karin Steijven, lector Bijengezondheid aan de Hogeschool Van Hall Larenstein, houdt 10 augustus een lezing over het nut van bloemrijke akkers en biodiversiteit voor de gezondheid van de bij.

De lezing is van 14.00 – 16.00 uur, inclusief een 'Pauperwandeling' over het terrein waar ooit het derde gesticht van Veenhuizen stond. De wandeling is onder leiding van Hein Moes. Aanmelden via secretariaat@anvdrenthe.nl. De kosten: ontvangst met koffie en rabarberkoek: 10 euro. De lezing is in CocoMaria, Stoomweg 3, Veenhuizen.

Bijenkoningin

Karin Steijven is in zekere zin de nieuwe bijenkoningin, het middelpunt van de Nederlandse bijenfamilie. Ze ziet het als haar taak om voor een groot publiek het belang uit te dragen van een gezonde bijenstand. Niet alleen omdat bijen zo belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Maar ook, zo klinkt het fel, omdat we als mensheid een verantwoordelijkheid hebben voor biodiversiteit.

Auteur

ggeersing