Verhalen uit Japanse interneringskampen

HOOGHALEN

Herinneringscentrum Kamp Westerbork organiseert verschillende activiteiten in verband met de jaarlijkse herdenking van Nederlands-Indië.

De Tweede Wereldoorlog eindigde op 15 augustus 1945 in Zuidoost-Azië, na de capitulatie van Japan. Met de actiedag ‘Niet Weggooien!’ op zondag 14 augustus vraagt het Herinneringscentrum aandacht voor historisch materiaal uit Nederlands-Indië. Die zondag doet ooggetuige Bert van der Linden tevens zijn verhaal. Hij zat als tweejarig jongentje gevangen in een Japans interneringskamp. Op maandag 15 augustus wordt het boek Japanse Concentratiekampen van Jannie Boerema gepresenteerd over de oorlogservaringen van Jeppe Mellema. Hij is vijftien jaar oud wanneer hij wordt blootgesteld aan de ontberingen in verschillende Japanse interneringskampen.

De ooggetuigenlezing van Bert van der Linden op zondag 14 augustus en de presentatie van Japanse Concentratiekampen op maandag 15 augustus beginnen om 14.00 uur in het museum van Kamp Westerbork. Het bijwonen van de activiteiten is bij de entreeprijs inbegrepen.


Auteur

Redacteur