Speuren naar nachtdieren in het bos

DROUWEN

Welke nachtdieren leven er allemaal in het bos? Hoe kun je ze herkennen en wat voor geluid maken ze? Dit en meer kom je te weten tijdens de mysterieuze Speuren naar wildexcursie bij Buitencentrum Boomkroonpad.

In het donker is het leven in het bos heel anders als overdag. Vleermuizen komen te voorschijn, dassen gaan op voedseltocht, marters bewegen zich door het bos en her en der scharrelt een egeltje rond. Hoe komt het dat deze dieren ’s nachts leven? En welke dieren zijn dat nu die ’s nachts door boswachterij Gieten Borger lopen? De gids van Staatsbosbeheer neemt de deelnemers mee voor een ontdekkingstocht naar sporen van de nachtdieren. Onderweg luisteren we in stilte of er ook nachtdieren zijn die zich laten horen. Wie weet komt u wel een ree tegen of hoort u de bosuil roepen! Ook de batdetector gaat mee, dus we kunnen op zoek naar vleermuizen. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan snel aan. Speuren naar wild vindt plaats op woensdag 10 augustus en deze avond start om 19.30 uur. De tocht duurt ongeveer 2 uur. Het is handig om stevige wandelschoenen en bedekkende kleding aan te trekken i.v.m. de muggen. De kosten zijn euro 7,50 voor volwassenen en euro 5,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg Drouwen. Vooraf aanmelden verplicht: 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama