Jonge kankerpatiënten voor één dag coureur

ASSEN

Stichting Against Cancer had woensdag voor 220 gezinnen de 12e editie van de Circuitdag Against Cancer op het TT Circuit in Assen.

Deze jaarlijkse circuitdag is speciaal voor gezinnen waarvan een kind is getroffen door kanker. Onder andere GT-coureur Indy Dontje, Rintje Ritsma, Strong Men Team Pure Power Gym, ambassadrices Kira (singer-songwriter) en Cheryl de Jong, 120 coureurs en 125 vrijwilligers zorgden ervoor dat de jonge kankerpatiënten en hun ouders even hun zorgen naast zich neer konden leggen. De kinderen konden meerijden op snelle motoren, in luxe sportwagens of in enorme Dakar-trucks. Veder konden ze ook zelf racen, meevliegen in een helicopter, in een F16-simulator van de Luchtmacht of de grote voertuigen van Defensie. Daarnaast werd de geboorte van knuffel Bikkel gevierd en gaf Thomas Berge een verrassingsoptreden. De Circuitdag Against Cancer werd mede mogelijk gemaakt door Dobla, Skippy-Rent, Ducati, Sysqa, TT-Circuit Assen, Sanders Heftrucks, Chrono Kartsing, FJ Motorsport, Politie Groningen, Dakar Team Holland, ISS World, Parasols-XL en het Ministerie van Defensie. Voor meer informatie zie www.againstcancer.nl. Foto Erik de Ruijter

Auteur

Albert-Jan Garama