RUBRIEK De Drentse Zaak: workshop voor startende ondernemers

ASSEN

Een goede start na de vakantie

Het bruist in De Drentse Zaak, het werk- en kenniscentrum van ondernemend Assen. In september start daar een nieuwe Ladder naar Succes, de workshopreeks voor beginnende ondernemers. De Ladder naar Succes bestaat uit acht workshops waarin diverse elementen van het ondernemerschap aan bod komen. ,,Eigenlijk gaven alle onderdelen mij nieuwe inzichten." Jenz Verbogt kijkt met een goed gevoel terug op zijn deelname aan de workshopreeks, zo vertelde hij eerder in Het Gezinsblad. Verbogt adviseert organisaties in veranderde omstandigheden. Voor het oprichten van zijn eigen bedrijf volgde hij in De Drentse Zaak in Assen De Ladder naar Succes. ,,Ik had al de nodige ervaring, toch heeft 'De Ladder' mij behoorlijk wat inzichten opgeleverd. De workshop over 'onderscheidend profileren' van Irene Wildenbeest heeft mij aangezet om goed na te denken over hoe ik mijn eigen verhaal goed voor het voetlicht breng en hoe ik aansluiting vind bij mijn klant. Heel inspirerend." Slechte voorbereiding bij ondernemers De Ladder naar Succes is gratis en begint op dinsdag 6 september met de Kick Start in De Drentse Zaak. Daar geeft ondernemersadviseur Henk Hoeve om 10.00 uur het startsein. De workshops geven starters een goede voorbereiding op het ondernemerschap. Die voorbereiding is essentieel. Hoeve: ,,Van alle startende ondernemers is gemiddeld de helft na drie jaar gestopt. Omdat ze slecht voorbereid waren. Vooral het gebrek aan financieel inzicht onder ondernemers vind ik erg zorgelijk. Deze ondernemers hadden het wel gered als ze beter voorbereid waren. Met de Ladder naar Succes ondersteunen wij in die voorbereiding," Na deze Kick Start volgen in de weken daarop acht workshops over de verschillende elementen van het ondernemerschap. De workshops worden gegeven door deskundigen op het gebied van communicatie, belastingen, ondernemersplannen, offertes, verzekeringen, de uitstraling van een bedrijf en meer. Oud-deelnemers En dat De Ladder naar Succes echt nuttig is, bewijzen verschillende oud-deelnemers. ,,Als je een bedrijf wilt starten, raad ik je de Ladder naar Succes echt aan. Ik heb veel geleerd, vooral op het gebied van zelfreflectie en over belastingtechnische zaken. Dat vond ik belangrijk. De cursus heeft me gemotiveerd om verder te gaan", zegt Wessel Lugtmeijer, die nu zzp'er is. ,,Je volgt met verschillende mensen de cursus, van iemand die een boekenwinkel wil beginnen tot een persoon die haar eigen pedicurepraktijk wil starten. Iedereen heeft zijn eigen insteek en ideeën. Dat is heel leuk." Het is niet mogelijk om je voor afzonderlijke workshops aan te melden. Inschrijven voor de gehele workshopreeks kan op www.dedrentsezaak.nl. Daar is ook het volledige programma van de septembereditie van De Ladder naar Succes te vinden, net als meer informatie over elke workshop. Over De Drentse Zaak In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor een eigen kantoor, vergaderruimtes en flexibele werkplekken. Kijk voor meer informatie op www.dedrentsezaak.nl. Het Geheime Wapen Tekstschrijvers Foto: de Ladder naar Succes wordt in De Drentse Zaak gehouden.

Auteur

Albert-Jan Garama