COLUMN Cultureel Hart Assen met Jan Anne Bouma

ASSEN

'Cultuur is zoveel meer'

ASSEN - De vakantie staat voor de deur. Veel mensen trekken erop uit. In eigen land of naar het buitenland. Ook ik ga er lekker op uit en wel naar Frankrijk. Om precies te zijn naar de Franse Vogezen. De Vogezen, gelegen in het oostelijk deel van Frankrijk, is een glooiend cultuurlandschap, met bergtoppen en meren. En voor mij de ideale gelegenheid om als liefhebber van lekker eten en drinken, de wijncultuur te proeven. Toegegeven het is er erg groen, maar ik ga er gewoon vanuit dat de zon schijnt tijdens mijn vakantie. Mij is door de organisatie van het Preuvenement Assen gevraagd waarom ik namens de Sligro al weer 3 jaar geleden heb besloten om dit evenement sponsoren. De Sligro is immers een groothandel in horecaproducten, en wat is dan de link met cultuur? Laat ik beginnen met te zeggen dat eten en drinken alles met cultuur te maken heeft. In Nederland worden steeds meer zakelijke deals gesloten onder het genot van een heerlijke lunch of diner. Het samenzijn, het samen eten is daarbij het culturele aspect. Daarnaast vind ik dat je als bedrijf je moet laten zien in en aan de omgeving waarin je opereert. Sligro doet dat ook. Zo geven wij vaak ter inspiratie clinics en proeverijen voor horeca bedrijven. Dit vindt veel plaats bij onze vestiging , maar als bedrijf uit de buitenstad zoeken wij ook graag de verbinding met de binnenstad. Het Preuvenement Assen past uitstekend hierbij. Ik vind het erg leuk om Sligro Assen te verbinden aan evenementen. Het levert namelijk verrassende relaties op. Kunst en Cultuur, Eten en Drinken, een goede combinatie. Precies dat is het Preuvenement. De gezamenlijke deler is de verbeelding (lees: smaak) van de gast. Daarbij heeft het inmiddels een eigen identiteit, een prachtig programma en bijzondere deelnemers. Er zijn grote stappen gemaakt de afgelopen drie jaar en daar zijn we trots op. Fijne vakantie, ik zie u graag op het Preuvenement! Jan Anne Bouma, Vestigingsdirecteur Sligro Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama