Tentoonstelling bodem en water in Duurzaamheidscentrum Assen

ASSEN

Een goed beheer van bodem, water en lucht is belangrijk voor een duurzame wereld! Waar anders komt deze boodschap beter tot zijn recht dan in het Duurzaamheidscentrum Assen, aan de rand van het Asserbos?

Niet voor niets koos de provincie Drenthe het Duurzaamheidscentrum als volgende locatie voor de reizende tentoonstelling ‘De Drentse bodem’. Interessante informatie van Albert Booij is hier samengebracht: van bodemprofielen tot bodemkaarten. De heer Booij stond aan de basis van de landelijke bodemkaart. Bezoekers kunnen iedere woensdag in de zomervakantie zelf aan de slag met proefjes rond het thema bodem.

Er zijn onderwaterfoto’s te zien, er is achtergrondinformatie over de herinrichting van de bosbeek (project FlorijnAs) en de Hunze, en het wordt duidelijk waarom zonder gezonder is als het gaat om tuinieren zonder gebruik te maken van agressieve bestrijdingsmiddelen. Materiaal is onder meer afkomstig van de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD), gemeente Assen en Stichting Het Drentse Landschap. Te zien tot eind september.


Auteur

Redacteur