Oprichting muziek-luistergroep in Assen

ASSEN

In Assen gaat een muziek-luistergroep van start, en daarvoor wordt een informatiebijeenkomst gehouden voor belangstellenden op donderdag 1 september om 10.30 uur in de bibliotheek.

De organisatie is in handen van de landelijke stichting Senia, vooral bekend van leesgroepen. Muziek-luistergroepen bespreken elke keer een klassiek muziekstuk. Aan de hand van een muziek-luisterwijzer bereiden de deelnemers zich voor, beluisteren een CD, bekijken filmpjes op internet of lezen bijvoorbeeld een ‘libretto’. Voorbeelden van muziekstukken op de lijst zijn de Goldbergvariaties van Johann Sebastian Bach en de Liederencyclus Winterreise van Franz Schubert. Senia levert discussiewijzers voor de bespreking van deze stukken. Meer informatie over de werkwijze van Senia is te vinden op www.senia.nl/muziek

De bijeenkomst wordt gehouden in Bibliotheek Assen in de Nieuwe Kolk aan Weiersstraat. Meer info via Hans Bots, hansbots@ziggo.nl.


Auteur

Redacteur