Muzikanten leren arrangeren in Drenthe dit najaar

BEILEN/REGIO

Muzikanten die willen leren hoe zij een populair liedje kunnen arrangeren voor hun bigband, popkoor, harmonieorkest, symfonisch ensemble of dweilorkest kunnen dit najaar in Ruinerwold terecht bij het project KomArrangeren van componist/arrangeur lichte muziek Henri Gerrits.

Het project bestaat uit een reeks workshops op zes zaterdagochtenden en een afsluitend concert of publiekspresentatie. Henri Gerrits (Coevorden) arrangeert regelmatig muziek voor het het Noordpoolorkest en diverse bigbands en stelt zijn kennis en ervaring graag beschikbaar als coach van aankomend arrangeurs. Buro Reprise (Beilen) organiseert deze reeks workshops, naar aanleiding van een eerder gezamenlijk project in samenwerking met Gerrits, onder de naam Komcomponeren. De reeks van zes workshops start op 5 november, in het clubgebouw van muziekvereniging Sempre Sereno in Ruinerwold. “We zijn blij met het aanbod van deze vereniging, vanwege de centrale ligging voor zowel deelnemers vanuit de drie Noordelijke provincies als vanuit Overijssel en Gelderland”, zegt Henri Gerrits. De inschrijving voor KomArrangeren is inmiddels geopend. Tot 1 oktober kunnen deelnemers zich met korting aanmelden, via een speciale website: www.blaasjebetoeterd.nl/kom-arrangeren

Auteur

admin