ANWB fan van fietsdagen in Drenthe

ASSEN

De ANWB trekt deze zomer met ‘fietsdagen’ het land in. Zaterdag 23 juli wordt de provinciale ANWB-fietsdag in Drenthe gehouden.

Vanaf Drouwen kan de fietser genieten van het Drentse landschap. In Drenthe kan vanaf 10.00 uur (tot ca. 12.30 uur) gestart worden vanaf Buitencentrum Boomkroonspad in Drouwen. Dit buitencentrum is een onderdeel van Staatsbosbeheer. Vanuit deze plaats kan de Roldertorenroute van worden verkend. De route is 50 km. lang een duurt circa vier uur. Tijdens de “Fan van Fietsdagen” krijgen fietsers een VIP-behandeling. Zij kunnen kennismaken met de activiteiten die de ANWB onderneemt voor recreatieve fietsers. Fietsen hoort bij Nederland en bij de ANWB. De ANWB zet zich al decennia in voor fietsen en fietsers. De ANWB weet uit eigen onderzoek dat mensen gemiddeld 3,6 uur per gemaakte tocht voor hun plezier fietsen. Inmiddels gebruikt zelfs een kwart van de fietsers de e-bike voor deze tochten. Toch wil de ANWB nog meer te weten komen en houdt daarom een enquête. Daarbij zoekt de bond naar mogelijke verbeteringen van het fietsen. Zodat er wat gedaan wordt aan het gebrek aan comfort van fietspaden, het ontbreken van bordjes in de bewegwijzering of het gebrek aan plekken om even uit te blazen. De ANWB wil de uitkomsten van de enquête en de fietsdagen gebruiken om deze onder de aandacht te brengen van de politiek. Fietsen is de belangrijkste vrijetijdsbesteding van Nederlanders. De inspanningen van de ANWB zijn er altijd op gericht om te bewaken dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft en ANWB-leden kunnen genieten van de variatie aan landschappen in Nederland. Doe mee aan de enquête en maak kans op het winnen van een van de elektrische fietsen. Voor meer informatie over ANWB en fietsen zie anwb.nl/fanvanfietsen.

Auteur

Albert-Jan Garama