Keienfestival Westerbork

WESTERBORK

Het Keienfestival, op 24 juli, is het grootste evenement dat elk jaar in Westerbork georganiseerd wordt. Het trekt meestal een kleine 10.000 bezoekers.

Dit alles wordt opgeluisterd met een grote, vlooien- en goederen markt. Op de markt zijn demonstraties van oude ambachten. Het Keienfestival speelt zich af op het B.G. v. Weezelplein, bij de horeca in het centrum, bij de Ned. Herv. Kerk, bij het Aole gemientehoes, en bij museumherberg de Ar./ zalencentrum Meursinge. Harald Ivangh (levende jukebox) is aanwezigh, evenals Blauwd (Nederlandstalige Rootsmuziek), Emmy Bluegrass, Guitarguy (wereldkampioen fingrepicking), Unplug and Play (Hits uit 80, 90, 00), Buzzking, The Stokers , Remko Wind en de groep Sound of Time die herkenbare muziek ten gehore brengt. Ook aan de kids is gedacht, met een goochelaar, een clown een jongleur en een stroopwafelbakker Het Keienfestival begint om 13.30 uur en eindigt om ± 19.00 uur. De toegang tot dit alles is gratis. De organisatie is in handen van de St., Zomeraktiviteiten, Westerbork en Probork.

Auteur

Albert-Jan Garama