Jeugdwerk Bovensmilde in actie

BOVENSMILDE

Vrijdag was in de Jeugdsoos in Bovensmilde een BBQ voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Met een opkomst van ruim 25 kinderen bleek dit een groot succes.

De jeugdsoos is elke woensdagmiddag (13:00 uur – 17:00 uur) én vrijdagavond (18:00 uur – 22:00 uur) geopend voor jeugd van 12 tot 16 jaar. In de Jeugdsoos is ondermeer  een poolbiljart, voetbaltafel, Xbox, dartbord en DJ-tafel aanwezig. Uiteraard kan de jeugd er ook gewoon lekker chillen. De Jeugdsoos bevindt zich in MFA De Spil. De vrijwilligers Joop en Leonie nodigen de jeugd van harte uit om een keer een kijkje te komen nemen. Kinderdisco On Tour, Summer Edition. De Brink Baru in Bovensmilde werd op 8 juli omgetoverd tot disco. Voor de jeugd van 0 tot 12 jaar werd er een spetterende schuimparty georganiseerd met muziek van DJ Mark. De kleinsten werden vermaakt door Clown Bennie, die zelf ook een duik nam in het schuim. De schuimparty was een doorslaand succes, getuige de opkomst van bijna 100 kinderen die dikke pret hadden in een deken van witte vlokken. Educatieve vismiddag. Op 6 juli organiseerde Jeugdwerk, in samenwerking met hengelsportfederatie Groningen-Drenthe, een vismiddag. Deze begon met een theorieles. Daarna gingen de kinderen naar de Hoofdvaart om daar het geleerde in de praktijk te brengen. En hoe .... De kids waren gemotiveerd tot op het bot en er werd behoorlijk gevangen. De meisjes die meededen, bewezen eens te meer dat vissen al lang geen sport meer is voor alleen jongens en mannen. Nu eens zien of er een toekomstige kampioen zal voortkomen uit deze jeugdige groep Bovensmildegers. Jeugdwerk wil de beide vismeesters een compliment geven voor de wijze waarop zij de zaken voor elkaar hadden en voor de vriendelijke manier waarop de kinderen werden begeleid.

Auteur

Albert-Jan Garama