IJsspeedway welkom in Tialf Heerenveen

ASSEN/HEERENVEEN

Als het aan Thialf en de Motorclub Assen en Omstreken ligt worden de komende drie jaar de ijsspeedway-wedstrijden in Heerenveen verreden. Thialf BV en de Motorclub Assen zijn dat overeengekomen.

IJsstadion Thialf is op zoek naar verbreding van haar activiteiten na het voltooien van de grote verbouwing die deze zomer zal worden afgerond. De Motorclub Assen en Omstreken was opzoek naar een alternatieve locatie voor de tijd dat Assen, na de sluiting van de ijsbaan in De Bonte Wever, geen alternatieve baan heeft. Thialf is met 12.500 plaatsen voor toeschouwers en met haar overige accommodatie voor grote evenementen uitermate geschikt om dit Wereldkampioenschap te ontvangen. De Motorclub Assen e.o. is blij om na 45 jaar in Assen te hebben georganiseerd in deze schaatstempel onderdak te vinden. Partijen sluiten voor de jaren 2017 tot en met 2019 een contract om gezamenlijk de organisatie op te pakken. De Stichting IJsspeedway Assen zal de uitvoering op zich nemen.

Auteur

admin