RUBRIEK Drents Archief Herinneringen in beeld 'Bijzonder beroep'

ASSEN

Het Drents Archief maakt mensen bewust van hun eigen sporen in het verleden. Deze fotorubriek is daar een voorbeeld van. Onderwerp deze week: ‘Bijzonder beroep.’

ASSEN/RODEN - Het was even puzzelen wat hier precies afgebeeld is maar deze foto, uit begin jaren ’60 van de vorige eeuw, laat een leidekker zien die, gezien de daken op de achtergrond, op hoogte bezig is. Uit de schaarse informatie blijkt dat deze onbekende man bezig is met de kerktoren van Roden, dat zou goed kunnen kloppen want dan horen de daken op de achtergrond bij de Winsinghhof aan de Brink van die plaats. Het is hoe dan ook en intrigerende foto. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.drentsarchief.nl. Tekst Wim Ensing Foto Drents Archief

Auteur

Albert-Jan Garama